Cuvée Hermance

Cuvée Hermance

Cuvée Hermance is een karaktervolle champagne met een soepele smaak. Avize is één van de negentien dorpen in de gehele Champagne streek die de Grand Cru...
Cuvée Grand Eloge

Cuvée Grand Eloge

Cuvée Grand Eloge heeft de typische lichte en frisse smaak waar de Blanc de Blanc champagnes bekend om staan. Maar door de traditionele rijping in barrique...
Cuvée Lettre à Terre

Cuvée Lettre à Terre

Cuvée Lettre à Terre is een Extra Brut champagne met een bijzonder zachte afdronk. De geuren en smaken zijn zinderend, haast ziltig te noemen. De Lettre...
Cuvée R de Rosa

Cuvée R de Rosa

De elegante, sierlijke R de Rosa, vernoemd naar de grootmoeder van Christian Bourmault, is de dame van de Bourmault champagnes. Een mooie, zachtroze kleur...
Cuvée Millésime 2004

Cuvée Millésime 2004

Een prachtige druivenoogst van uitzonderlijke kwaliteit deed Christian Bourmault in 2004 besluiten om een Millésime oplage te maken van dit jaar. Deze...
Clos Grand Cru

Clos Grand Cru

Het vlaggenschip van Christian Bourmault. In één woord fenomenaal. Alleen al het openen van de Clos is een groot feest en zorgt voor een onvergetelijke...
  • Cuvée Hermance
  • Cuvée Grand Eloge
  • Cuvée Lettre à Terre
  • Cuvée R de Rosa
  • Cuvée Millésime 2004
  • Clos Grand Cru
  • Cuvée Hermance

    Cuvée Hermance is een karaktervolle champagne met een soepele smaak. Avize is één van de negentien dorpen in de gehele Champagne streek die de Grand Cru status heeft. Het is dan ook geen toeval dat u deze hoge kwaliteit meteen terug kan proeven in de flessen. De Hermance is een aangename, toegankelijke champagne met een heerlijk aroma en satijnen bubbels.

    In het glas

    De Hermance draagt een jurk om goed naar te kijken, glad en alsof deze is gemaakt van satijn met een kleurschakering van lichtgele tintelingen tot licht groene fonkels. Deze prachtige kleur wordt doorkruist door fijne bubbels vanuit de bodem waardoor helder geanimeerde reflecties van geel en licht groen licht weerspiegelen in het glas.

    Neus en smaak

    Na het openen van de Hermance ontpopt deze wijn zich in een krachtige sensatie met sferische geuren en romigheid. De neus is toasty, met hints van vanille, geroosterde amandelen, cashewnoten en kaneel, maar ook geel fruit, kersen en grapefruit komen naar voren. Vervolgens ontwikkelt de geur van deze champagne zich naar pruim, marmelade, citroen, abrikoos, blackberry en geklaarde boter. Uiteindelijk bieden tonen van noten, honing, Sichuan peper, amandel, rook, pistache en accenten van balsamico zich aan. De smaak van de Cuvee Hermance kan gedefinieerd worden als soepel en fris, met een romig bruisen van de mousse. Volle smaak met een lichte aanwezigheid van citroen, geroosterd hout, geel fruit en noten.

    Samenstelling

    • 70% Pinot Noir
    • 30% Chardonnay
    • 70% Base 2010
    • 30% Vins de Réserve 2009

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de Hermance:

    • Foie gras met Sichuan peper of gekarameliseerde sjalotjes
    • Coquilles Saint-Jacques met pesto
    • Escargots
    • Filet van zeebrasem en aardpeer puree
    • Kalfsfilet met champagne en gekonfijte sjalot
    • Kalfsvlees met honing
    • Reblochon kaas taart en zilveruitjes
    • Saint-Nectaire

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 9˚C en 11˚C

  • Cuvée Grand Eloge

    Cuvée Grand Eloge heeft de typische lichte en frisse smaak waar de Blanc de Blanc champagnes bekend om staan. Maar door de traditionele rijping in barrique vaten zijn de ondertonen diep en complex. Dit maakt de Grand Eloge een bijzondere champagne met een verrassende twist.

    In het glas

    De Grand Eloge kenmerkt zich door een warme gouden kleur met hints van citroen geel licht. Na het uitschenken van de Grand Eloge vult het glas zich met een mousse van zeer fijne belletjes die een delicate band van schuim vormen.

    Neus en smaak

    In eerste instantie vormt zich een neus die elegant is en minerale tonen van krijt, snoep en drop vrijgeeft. Ook zijn er nuances van zoete amandel en perzik. De Grand Eloge evolueert naar een combinatie van licht geroosterde hazelnoot en cashew. Dit wordt versterkt door de frisheid van venkel. Na verdere beluchting onthult de Grand Eloge geuren van champignons, morieljes, walsend naar de neus met tonen van honing en nootmuskaat. De smaak is soepel en fris, met een bruisend en romige fondue. De wijn ontvouwt zich in het gehemelte met een dichtheid van vlezige vruchten, gecoat door krijtachtige. Tonen van lime geven de champagne zijn frisheid. Uiteindelijk ontstaan hinten van gember en spinazie, welke opgevolgd worden door een frisse afwerking van fluweelachtig munt. De smaak is hierdoor intens en harmonieus.

    Samenstelling

    • 100% Chardonnay
    • 80% Base 2006
    • 20% Vins de Réserve 2005

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de Grand Eloge:

    • Aperitief met Parmezaanse kaas
    • Coquilles Saint-Jacques met een fijne nevel van knoflook en kleine rapen
    • Medaillon van Zeeduivel met kastanje crème
    • Ravioli van Foie Gras en Porcini soep
    • Varkenshaas met Morel roomsaus
    • Zwezerik met amandel crème en kleine champignons
    • Kwartel en Porcini van de sherry-azijn
    • Zachte Geitenkaas met honing

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 9˚C en 11˚C

  • Cuvée Lettre à Terre

    Cuvée Lettre à Terre is een Extra Brut champagne met een bijzonder zachte afdronk. De geuren en smaken zijn zinderend, haast ziltig te noemen. De Lettre heeft de pittigheid van een Extra Brut, zonder de wrange, zure nasmaak die veel extra droge champagnes met zich meedragen. Gecombineerd met oesters is deze champagne een match made in heaven.

    In het glas

    De Lettre à Terre kenmerkt zich door een satijnen, gouden kleur met een zachte, lichtgroene tint op de achtergrond. Het glas wordt doorkruist door zeer fijne bubbels en een subtiel palet van lichtgele lichtreflecties die diepte geven in het glas.

    Neus en smaak

    De neus is subtiel en elegant en ruikt naar citroen, gekonfijte pinda, hazelnoot, zoethout en venkelzaad. Vervolgens evolueert de geur zich naar specifieke tonen van brioche, witte peper, krijt en framboos. Na verdere beluchting komt er een subtiele geur van venkel naar boven. De smaak is soepel en fris met een romige bubbel. In de mond ontwikkelt de champagne zich naar een smaakexplosie van rijpe perzik, gedroogd fruit, kalk, gember en geroosterde pinda's. De balans wordt gehandhaafd met een verfijnd zuur die de frisheid geeft, in combinatie met aromatisch krijt en een romige noten alliance.

    Samenstelling

    • 100% Chardonnay
    • 80% Base 2006
    • 20% Vins de Réserve 2005

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de Lettre à Terre:

    • Pistachenoten
    • (Gegratineerde) oesters
    • Sashimi met geroosterde sesamzaadjes
    • Coquilles Saint-Jacques met zacht gebakken gember
    • Filet van zeebaars en fijne mousseline van peterseliewortel
    • Snoekbaars met venkel en mosterdzaad
    • Kabeljauw in romige hazelnoot crumble
    • Kikkerbilletjes met champignons

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 8˚C en 10˚C

  • Cuvée R de Rosa

    De elegante, sierlijke R de Rosa, vernoemd naar de grootmoeder van Christian Bourmault, is de dame van de Bourmault champagnes. Een mooie, zachtroze kleur is het eerste dat opvalt aan deze champagne. In tegenstelling tot veel Rose champagnes heeft deze dame geen wrange, bittere nasmaak van de schillen maar heeft ze juist een extra fruitig en vol karakter meegekregen.

    In het glas

    Cuvée R de Rosa oogt als een roze baljurk gemaakt van satijn met lichtreflecties van licht zalmrose tot rose met een prachtige intensiteit in het gehele glas. Zeer fijne belletjes en een zachte lichtinval voeden de mooie kraag in het glas.

    Neus en smaak

    Na het ontkurken onthult de champagne haar frisheid met krijtachtige nuances en vluchtige geuren van munt. Al snel daarna biedt deze champagne een geur van noten, bessen en rode vruchten, zoals granaatappel, framboos en kers. Een sensatie van eenvoud, helderheid en fruitigheid. De champagne ontwikkelt een smaak van zwarte bessen, aardbei en verse granaatappel. Het zachte fruit wordt goed in balans gehouden door de ondersteuning van krijtachtige mineralen met een zeer elegante en sierlijke frisheid.

    Samenstelling

    • 95% Chardonnay
    • 5% Pinot Noir
    • 70% Base 2006
    • 30% Réserve 2005 & 2008

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de R de Rosa:

    • Gegrilde garnalen omwikkeld met Colonnata Spek
    • Coquilles Saint Jacques met Espelette peper en tomaten
    • Filet van rode mul en gekonfijte rode peper
    • Gebakken varkensvlees in zoetzure saus
    • Franse zachte kazen zoals Pelardons en Chaource
    • Aardbeienmousse en mint sorbet

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 8˚C en 10˚C

  • Cuvée Millésime 2004

    Een prachtige druivenoogst van uitzonderlijke kwaliteit deed Christian Bourmault in 2004 besluiten om een Millésime oplage te maken van dit jaar. Deze Millésime van een Premier Cru wijngaard geeft de proever een gastronomische ervaring. Een karaktervolle champagne die zelfs bij hoofdgerechten z’n mannetje staat.

    In het glas

    Cuvée Premier Cru Millésime 2004 kenmerkt zich als een champagne met een satijnen lichtgele kleur. Na het uitschenken vormt zich een top die bedekt is met een volle romige band van wit schuim.Ook deze champagne kenmerkt zich door de delicate smaak en een verfijnde mousse van bubbels.

    Neus en smaak

    De neus wordt gekenmerkt door een diepe volle geur, zeer puur en vol met fruit, aangevuld met tonen van abrikoos, krijt, een geur van rozen, gele grapefruit. Na het beluchten van de wijn onthult ze haar kracht en minerale frisheid. Tonen van krijt, zoethout en venkelzaad komen naar voren. In de verte zijn plantaardige nuances te bespeuren die doen denken aan munt en peterselie. De Millésime is uiterst zacht en soepel van smaak. Ze krijgt zuurtonen vergelijkend met citroen en grapefruit. Een bries van menthol volgt zich op in de smaakbeleving.

    Samenstelling

    • 100% Chardonnay

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de Millésime:

    • Avocado mousse en rucola met zalmeitjes
    • Gerookte zalm en mierikswortel, dille crème
    • Kreeft
    • Coquilles Saint-Jacques in een visvariatie met koriander
    • Sole Meuniere
    • Zadel van konijn met cantharellen
    • Geitenkaas en peterselie met Fleur de Sel

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 8˚C en 10˚C

  • Clos Grand Cru

    Het vlaggenschip van Christian Bourmault. In één woord fenomenaal. Alleen al het openen van de Clos is een groot feest en zorgt voor een onvergetelijke indruk bij uw gasten. Een onvoorstelbare smaakbeleving die ondanks de enorme diversiteit van tonen en geuren bijzonder elegant is.

    In het glas

    De Clos Bourmault, Grand Cru, een juweel van een champagne. De absolute top op het werk van dit prachtige champagnehuis. De Clos heeft een prachtige goudgele tint met een satijnen gloed. De bubbels komen subtiel naar boven en geven een lichtgroene reflectie in het glas.

    Neus en smaak

    De neus is een medley van geuren als geroosterde hazelnoot, brioche, geklaarde boter, romig krijt, zoete drop Carensac, gele perzik en oranje bloesem. Na enige tijd van beluchten komen tonen van nootmuskaat, kruidnagel en noten naar voren. Vervolgens ontwikkelt de geur zich verder tot een nog rijkere aroma met geuren van curry, kastanje, granaatappel en praline.De smaak is soepel en fris, met een bruisend en romig fondue. De champagne toont zijn zachtheid en smaak met een satijnen gevoel. De structuur van de Clos Bourmault wordt vergezeld met smaken als vanille, rum en geroosterd brood. De balans word onderhouden door een frisse zuurgraad met hints van citroen. Een onvoorstelbare smaakbeleving die ondanks de enorme diversiteit van tonen en geuren bijzonder elegant is.

    Samenstelling

    • 100% Chardonnay 2004, Non Revendique

    Suggesties

    Smaken die uitstekend harmonieren met de Clos:

    • Rivierkreeft & St. Jacques curry
    • Tarbot met geroosterde wilde rijst en curry
    • Foie gras met Fleur de Sel
    • Zwezerik
    • Truffelrisotto met Parmezaanse kaas
    • Witte worst met truffels
    • Konijn met mosterd en champignons
    • Poulet de Bresse
    • Witte chocolade mousse, praline caramel chips

    Serveren

    Optimale temperatuur ligt tussen de 9˚C en 12˚C

  • Cuvée Hermance
  • Cuvée Grand Eloge
  • Cuvée Lettre à Terre
  • Cuvée R de Rosa
  • Cuvée Millésime 2004
  • Clos Grand Cru